Chevy Bolt може да е готов преди Коледа 2016

Електромобили

В този блог: Президентът на GM за Северна Америка Марк Ройс загатва за подаръци.

В отговор на Facebook коментар на Челси Секстън, която участва в кампанията на електрическия EV1 на GM през 90-те на 20-ти век, Марк Ройс отговаря със закачлив коледен въпрос. Челси пита дали Bolt ще е готов навреме за 20-та годишнина на EV1 в началото на декември 2016 г. и Ройс отвръща "Ти послушна ли беше или не?"...

Това Челси тълкува като "Да" и според нея (и други) този отговор на Ройс, придружен с иконка на Дядо Коледа, означава, че Chevrolet Bolt ще стигне до първите потребители по това време следващата година.

Във Facebook Челси е качила своя снимка в EV1 отпреди 19 години. EV1 е първият електрически модел на GM реализиран в известно количество, но предоставян само на лизинг и завършил своя живот безславно – след края на лизинга GM прибира и унищожава колите. Останали са само няколко. Този ход на компанията провокира създаването на филма Who killed the electric car през 2006 (има и продължение наречено Revenge of the electric car от 2011 г.)

Отговорът на Ройс определено не е категорично "Да", но наистина звучи като прикрито такова.

На този етап от GM няма обявена официална дата за пазарната реализация на електрическия Bolt – масовия електромобил с 300 км пробег и цена около $35,000, на който компанията залага изключително много и явно прави всичко по силите си да го пусне на пазара преди основния си конкурент Tesla Model 3.

Миналата седмица обаче из мрежата плъзнаха снимки на неприкрит с нищо Chevrolet Bolt, който компанията подготвя за CES шоуто в Лас Вегас от 6 до 9 януари 2016 г.

От: Hybrid Cars


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения