Tesla Model S фейслифт, 11 кВт зарядно и адаптивни светлини

Електромобили

В този блог: Първа промяна в дизайна на Tesla Model S от четири години насам.

Tesla Model S получава предница като на Model X, нови елементи в интериора, адаптивни фарове и голям HEPA филтър за супер защита от мръсен въздух в купето...

Предната част на Model S вече изглежда по-опростено и в стила на останалите два модела – X и 3. Тройката видяхме само преди няма и две седмици за пръв път и вероятно ще мине още година преди да видим окончателния вариант. Model S обаче получава новата визия сега и по-свежият вид може да увеличи още скочилите в последните два месеца продажби.

Освен новата предница Model S получава и HEPA филтър опцията позната от по-големия X. Филтърът е наистина огромен и целта му е да премахва всички вредни частици от околния въздух. Според Tesla HEPA филтриращата система премахва 99.97 процента от изгорелите газове, практически всички алергени, бактерии и замърсявания от купето.

Голяма работа ще да е тоз филтър, но има и други нови неща в Model S. Стандартното бордово зарядно вече е по-мощно – 11 кВт спрямо предишното 10 кВт устройство. Съответно опцията Dual Charger остава и така Tesla Model S се изравнява по AC зарядна мощност с Renault ZOE – 22 кВт.

Има и нови акценти в интериора – два различни нюанса на имитация на дърво, но някои недостатъци остават, като например разпарящата панталони и сака тапицерия на колонката между вратите, която стърчи твърде напред. Това се надяваме да коригират при цялостна преработка на модела и за щастие изглежда липсва като грижа в Model 3.

Е, за четири години това е просто щрих в промяната на колата, но има една магия, която поддържа Tesla електромобилите винаги живи – постоянните софтуерни актуализации. Да се събудиш и колата ти да може нови неща – много е свежо и обикновено изненадите са приятни.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения