Елон Мъск гатанки – да се возиш на Tesla за левче-две?!?

Електромобили

В този блог: Без да издава много, Мъск вече мисли за съвсем масово возило (от Tesla).

По-точно, на скорошно събитие в Норвегия Мъск сподели, че "имаме идея за нещо, което не е точно [електро]бус, но би решило проблема с градските ситуации"...

Под ситуации Мъск има предвид трафик и цялостната му концепция за презентацията в Норвегия е била на тема "Как да намалим глобалното затопляне чрез производство и използване на енергия от възобновяеми източници".

Срещата на Мъск е била с транспортния министър, който е попитал своя гост "Можем ли да очакваме от Tesla да революционизира масовия транспорт, когато става дума за автобуси?”

Според Елон (в добавка към горното за въпросната идея), "трябва да преосмислим цялата концепция на обществения транспорт и да създадем нещо, което хората наистина ще харесат много повече. Но не искам да говоря много за това."

На въпрос дали става дума за Hyperloop идеята, Елон отвръща "най-добре е да внимавам какво казвам, за да не стане така, че някой случаен коментар като отговор на този въпрос после да излезе на трета страница в норвежки вестник и след това международните медии да го раздуят с големи заглавия."

Твърде късно, Елон, ето ни и нас с едно такова, ама тя такава олелията около таз Tesla вече, че настава як лов и за най-малките подробности.

И ето още, след като птичката веднъж излезе от клетката:

"Има нов тип кола или превозно средство, което според мен ще е супер готино (за решаване на проблема с наситените с коли градове) и ще откарва хората до крайната им дестинация, не просто до автобусна спирка."

Е тя гатанката стана съвсем заплетена. Дали ще е за левче-две все едно се качваш на автобуса? Хм, може би да, може би не. Или услуга за споделени коли, която може да не е точно толкова евтина, но ще е по джоба на мнооооого повече хора да се возят в нещо произведено от Tesla.

Model 3, сега и това... пък и новата мрежа на Tesla за зареждане по хотели и ресторанти в Европа тръгна официално. Яко раздвижване!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

100% е измислил нещо като Uber, само че с електрически возила, и най-вероятно без шофьори , а пълен автопилот Викаш го през телефона, спира до тебе и ти отваря вратата, после те закарва до вас. Така си го представям аз. А може и да вземе някой по пътя, ако има в същата посока Тука вече могат да се измислят много интелигенти решения и оптимизации на база само софтуер.

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари