Voltia Maxi е нов електро ван базиран на Nissan e-NV200 (видео)

Електромобили

В този блог: Словашката компания Voltia показа нов електро ван за доставки.

Возилото е наречено Maxi има товарен капацитет 2.2 тона и като останалите от гамата на Voltia се предлага на лизинг...

Тъй като е по-малък модел, този ван е насочен най-вече към по-малки фирми занимаващи се с доставки. Базиран е на Nissan eNV200, но обемът му е увеличен значително (чрез удължаване на шасито), за да може да побира 3 Евро палета. Ето всички данни за увеличения капацитет:

  • 3 Евро палета
  • 8 кубични метра
  • 600 кг

След данните за товареното минаваме към пробега. Тук няма значителна промяна спрямо оригинала – Maxi изминава до 140 км с едно зареждане. Пробегът може да е същия, но вече с по-голяма товароносимост, което е в плюс в случая.

В добавка към отдаването на лизинг, Voltia ще предлага на своите клиенти и "анализ на маршрутите, план за използване на електромобила, консултации и пълен сервизен пакет спрямо нуждите на съответния бизнес". С други думи, компанията поема пълната грижа за електро вановете, които отдава на лизинг, като запазва собствеността върху тях по време на договора.

Според екипа на Voltia към новите модифицирани ванове на ток вече има голям интерес и за да вървят нещата по-лесно, тя е отделена от оператора на зарядни станции GreenWay. Първоначално двете компании са били едно цяло.

С 15 бързи зарядни станции GreenWay вече покрива Словакия, а Voltia изглежда набира скорост с предлагането на електро ванове. Такива возила ще намалят значително замърсяването в населените места и ще е чудесно и в България да виждаме стари дизелови бусове да се заменят с нови електрически. За целта и предложенията ще трябва да станата атрактивни, разбира се, но с малко повече смелост и оптимизация на фирмените дейности минаването към служебни електромобили определено е постижимо.

Ето линк към пълната техническа спецификация на електро вановете на Voltia.

От: EV Obsession


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума