Започва производството на Chevrolet Bolt

Електромобили

В този блог: От 4 ноември, 2016 г. GM вече сглобява Chevy Bolt.

Това се прави в завода на компанията в Орион, Мичиган, но колите, които ще стигнат до първите притежатели, са най-вече за Калифорния и Орегон, като най-напреднали в електромобилно отношение щати...

Според консултантската IHS, в първата година GM ще продаде около 30,000 Bolt електромобила. Както и при Volt преди това, новият изцяло електрически модел няма да се предлага от всичките 3,000 дилъра на Chevrolet в САЩ, нито има информация колко ще бъдат те. За сравнение, около 2,000 продават и обслужват Volt.

Ние естествено се интересуваме много повече от това кога Opel Ampera-e, близнакът на Bolt, ще бъде пуснат в продажба в Европа. Очакванията са за пролетта на 2017 г., но до този момент няма дори базова цена (според Auto motor und sport ще бъде между €34,000 и €36,000, но първото ни се струва малко вероятно). Интересно е също кога и кои от българските Opel дилъри ще започнат да предлагат електромобила.

Откъм пробег Bolt вече е тестван от множество сайтове и дава около 380 км с едно зареждане. Car and Driver дори направи магистрален тест, при който със скорост 120 км/ч заложена на темпомата са изминали 305 км.

Ето че новото поколение електромобили с повече пробег влиза в производство. Следва Tesla Model 3 след средата на 2017 г., а Nissan и Renault също подготвят нови модели най-късно за 2018 г.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения