Daimler, BMW и VW преговарят за мрежа от зарядни станции с магистрален оператор

Електромобили

В този блог: Трите германски автоконцерна обсъждат национална зарядна мрежа с Tank & Rast.

Според Bild Zeitung, където е публикувана информацията, обектите на марката са ключови за разширяване на зарядната мрежа за електромобили и в Tank & Rast са отворени за съвместна работа по разгръщане на такава мрежа...

По повод този потенциален проект говорителят на Tank & Rast казва само, че компанията му редовно разговаря със заинтересовани страни за това как да подкрепя бъдещо развитие на транспорта, но засега няма никакви споразумения по отношение на електромобилите. От автопроизводителите все още няма коментар.

При сключване на договор с правителството, обаче, Tank & Rast, която е притежание на консорциум начело със застрахователя Allianz, ще оборудва своите около 400 обекта покрай германските аутобани с бързи зарядни станции до края на 2017 г. Според Националната електромобилна платформа на Германия до 2020 г. ще са нужни около 7,000 бързи зарядни станции. В момента има 230.

На този етап не ни е ясно под каква форма ще е участието на автопроизводителите. От юли 2016 г. в Германия вече има €4,000 отстъпка при покупка на електромобил, половината от която се предоставя точно от производителите (програмата е за €1 милиард). По програмата има пари и за зарядни станции (€300 милиона) и участието им там може да е на подобен принцип.

От: Automotive News


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения