Изглежда има напредък по електро версията на култовия VW микробус

Електромобили

В този блог: Електрическият вариант на класическия микробус на Volkswagen ще има възможности за самоуправление.

Микробусът ще бъде един от 5-те електрически модела, които ще оглавят навлизането на компанията в сферата на електромобилите до края на десетилетието, т.е. в следващите 2-3 години...

За този проект се говори вече повече от година и по непотвърдена информация екипът от инженери, който го развива, е ръководен от Франк Уелш. В разработването на електрически микробус има доста смисъл, тъй като при добра цена и пробег, превозното средство би се продавало много добре.

Според някои твърдения микробусът ще бъде базиран на концепцията ID. Ще се използва литиево-йонна батерия с течно охлаждане, разположена в пода на купето.

Електрическият микробус ще използва и същия принцип за пестене на място както при ID. Електрическите компоненти ще са разположени отпред, а 122 кВ-товият електромотор ниско при задната ос. Все още няма официални данни, но на компютърните симулации се вижда разширяващ се под, който предоставя място за достатъчно голяма батерия, осигуряваща пробег от минимум 500 км. Надяваме се да става дума за реален, а не са Европейския тестов цикъл.

От: Cleantechnica


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари