Tesla Model S се блъсна челно с Маз, шофьорът се размина с наранено коляно

Електромобили

В този блог: Шофьор на Tesla Model S пострада леко след удар с камион.

Tesla доказва своето високо ниво на безопасност след сблъсък с доста по-големият по размери камион. Подробностите по катастрофата станала в Талин, Естония, не са напълно ясни, но важното е, че няма жертви...

След предишните опити да се изпробва безопасността на Model S в реални условия като младежите, които се прелетяха 25 метра поради превишена скорост в Германия и седанът забил се под камион, идва ред и на следващия случай, този път в Естония. Тази сутрин там Model S се е сблъскал челно с кран Камаз.

По данни на местните медии, шофьорът на електромобила е откаран в болница с нараняване на коляното, но иначе е добре. Детайлите около катастрофата не са напълно ясни, но шофьорът Марио Кадастик е споделил, че е имало други превозни средства зад него и не се е движил с висока скорост. Колата е взета под наем и на пръв поглед изглежда, че няма как да бъде поправена.

tesla-crash-kamaz

Снимките от катастрофата показват, че предната част на Model S е поела по-голямата част от удара и купето е останало почти непокътнато. Това показва колко е важно да има голяма зона, която да поема удара, нещо което е по-лесно за изпълнение при електромобилите тъй като липсва двигател под капака. Като се вземе под внимание разликата в теглото на камиона-кран (около 9 тона) и на Model S (около 2 тона), представянето на Tesla е наистина е впечатляващо. При много други леки превозни средства шофьорът не би се разминал само с леки наранявания.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари