Tesla Model 3 в производство от юли, по 5,000 седмично до края на годината

Електромобили

В този блог: Финансови резултати за Т4 на 2016 и интересни Model 3 новини от Tesla.

Компанията е твърдо решена да започне производство на масовия електро модел още от юли и да увеличи сериозно обема още от септември...

По-рано този месец вече са направени нови прототипи и краш тестове, като в писмото до акционерите пише още, че производствените мощности и доставчиците са готови за масово производство от втората част на 2017 г.

Според компанията резултатите от първите краш тестове са добри, но не така стоят нещата с акциите на Tesla, чиято цена спадна заради опасенията на инвеститорите от огромните съпътстващи разходи на компанията.

След първоначалното ограничено производство през юли темпото постепенно ще се увеличава, за да достигне до 5,000 броя седмично през септември (или до края на 2017 г.) и 10,000 седмично на някакъв етап през 2018 г.

При достигане на 5,000 броя седмично в последните месеци най-вероятно ще произведат над 50,000 до края на годината, за което обаче са се подготвили да похарчат доста пари и точно това изнервя инвеститорите. Само за първите две тримесечия на тази година Tesla планира да направи капиталови разходи до $2.5 милиарда, при малко над $520 милиона за последното тримесечие.

Но за да се появи в големи количества на пазара Model 3 това е неизбежно. Вече има стотици хиляди заявки за модела, който много хора чакат с нетърпение. Остава да видим как ще изглежда интериорът.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения