Папа Франциск взима електромобил

Електромобили

В този блог: Папата дава личен пример в съответствие със своите ангажименти по климатичните промени.

Изключително активен по отношение на опасностите от глобалното затопляне и защитата на околната среда, Папа Франциск избира електрическия Nissan LEF за своето придвижване по улиците...

Интересно е, че има хора ангажирани с привличането на институции като Ватикана към електрическата мобилност и чистите технологии. Такъв човек е Йохен Вермут от Берлин, който работи по това Ватикана да пренасочи всичките си инвестиции към устойчиви проекти.

Йохен опитал да склони светия отец да се качи на Tesla, но той предпочел по-малка кола и се е спрял на Nissan LEAF.

Миналата година в коментар по повод на твърденията на Доналд Тръмп, че глобалното затопляне е китайска измишльотина, Папа Франциск каза, че: "Отклоняване на вниманието или забавяне в прилагането на глобалните споразумения за околната среда показва, че политиката е изцяло подчинена на технологията и икономиката, в търсене на печалби над всичко останало. Хората не са владетели на природата, упълномощени да я плячкосват, без да се съобразяват въобще с нейния скрит потенциал и законите на развитието".

Сега фондът за управление на активи на Вермут работи с Ватикана по създаване на нова инвестиционна стратегия в съответствие с ангажиментите на Папата към климатичните промени.

Миналата година Вермут е дарил близо €600,000 на Зелената партия за кампанията й в различни райони на Германия и е силно ангажиран със световното движение за изоставяне на изкопаемите горива.

От: Cleantechnica


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума