ABB инсталира първата бърза зарядна станция за електромобили в района на Пловдив

Електромобили

В този блог: Още една бърза зарядна станция лъсна на българската карта в близост до Пловдив.

По време на кратка церемония на 28-и юни ABB откри първата бърза зарядна станция за електромобили, отворена за обществено ползване на паркинга на втората производствена база на АББ България в гр. Раковски до Пловдив.

Пътуването с електромобил от София до Пловдив ще стане с една идея по-удобно благодарение на бързата зарядна станция Terra 53CJG, която е съвместима с всички електромобили на българския пазар и използва стандартите CHAdeMO, CCS и Type 2 AC, позволявайки зареждане за период от 15 до 60 минути в зависимост от капацитета на батерията.

“ABB се ангажира сериозно да развива бързата зарядна инфраструктура за електромобили в цяла България, като с тази инсталация желаем да окуражим повече хора и компании да използват електромобили. Зарядната станция ще ни позволи да се придвижваме по-лесно и природосъобразно между производствените бази в Раковски и централния ни офис в София,” - споделя Екехард Нойрайтер, Изпълнителен директор на ABB България.

Мултистандартната зарядна станция Terra 53 е конфигурируема с единичен, двоен или троен изход 50 кВт и може да функционира в тежки климатични условия при температури от -35 до +55 градуса по Целзий. Подходяща е за инсталиране на отбивки за почивка по магистрали, бензиностанции, автосалони и оживени градски райони, например обществени паркинги.

ABB е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят.

Компанията има над 2650 служители в България и оперира с главен офис в София и четири клона в цялата страна. Две от производствените бази на ABB се намират в Раковски, близо до Пловдив, и към момента осигуряват работа на над 1800 души. Такива ABB зарядни станции вече има по обектите на Kaufland и Lidl в различни градове - за справка виж https://vsichkotok.bg.

Източник: http://www.abb.bg


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ей голяма радост!

Ще произвеждат ли зарядните станции в България или само отделни компоненти?

Влади Иванов
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума