Спортната версия на Model 3 и доставките в Европа чак след средата на 2018

Електромобили

В този блог: Tesla планира да започне доставките на Model 3 в Европа и да пусне спортна и Dual Motor All-Wheel Drive версия на Model 3 след средата на 2018.

Tesla със сигурност работи на пълни обороти, за да оправдае очакванията на потребителите гласували довери на компанията, но Елон Мъск продължава да предупреждава хората, които искат да си купят Model 3, че предстои "производствен ад" и за момента е по-добре да се насочат към друга опция.

За някои чакането приключи, на други им остава още малко, но за нас в Европа започва новото голямо чакане, защото Model 3 ще се появи на стария континент след средата на следващата година.

От една страна това изглежда като адски много време за чакане, но погледнато от друга, дотогава цената на колата и батерията може да падне още. Освен това ще бъдат изчистени евентуални бъгове по колата и софтуерът ще е претърпял още редица подобрения.

Ето как са планирали от Tesla доставките на Model 3 по веригата

  • Служителите на Tesla вече получават своите нови електромобили с голямата батерия
  • Очаква се доставките на Model 3 до клиенти в САЩ да започнат през октомври
  • През ноември Tesla трябва да започне производството на стандартната батерия за модела с цена $35,000
  • През пролетта на 2018 се очаква Dual Motor All-Wheel Drive версия, а горе долу по същото време се планира и пускането на спортната версия на Model 3
  • Доставките извън САЩ трябва да започнат през втората половина на 2018г.
  • На пазарите за дясно движение колата ще види бял свят чак през 2019г.

Това са приблизителните оценки на Тесла въз основа на текущите им най-добри производствени оценки и хомологационни срокове на други пазари. Те биха могли да се променят в зависимост от това колко голям ще стане производственият ад, в който вече навлизат.

Елон Мъск е уверен, че до края на годината ще постигнат целта си от 5,000 коли на седмица, но не може да предскаже как точно ще изглежда кривата от графиката по-долу на този етап.

Model 3 e направен от 10,000 уникални части и ако доставката на само една от тях се забави, независимо дали е от трети доставчик или от вътрешен екип за Tesla, това би забавило цялото производство.

Затова е добре всеки, който планира да си закупи Model 3 да следи страницата на сайта на Tesla, на която постоянно ще се актуализират сроковете за доставка на колата след резервация.

Производствен капацитет от 5,000 единици на седмица е 2,5 пъти повече от сегашният обем на Model S и Model X взети заедно, така че това е една сравнително непозната територия за Tesla и ще бъде интересно да видим как ще се справят с предизвикателството.

Но вероятно ще трябва просто да следват думите на Мъск от представянето на колата миналата седмица, когато с насмешка той просто каза" Ако минаваш през ада, продължавай да вървиш"

Ако се случи нещо, това ще засегне най-вече притежателите на резервация за Model 3 в САЩ, тъй като Тесла няма намерение да има хомологация в други страни до втората половина на 2018г. Дотогава производството трябва да е оптимизирано така, че резервациите вече да не са проблем и чакането да се намали значително.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума