Употребявани Tesla Model S и X вече се продават на Autotrader и cars.com

Електромобили

В този блог: Употребявани Tesla коли собственост на компанията вече се продават на Autotrader и cars.com.

Доскоро Tesla държеше изкъсо продажбите на употребяваните си автомобили предлагайки ги предимно през собствения си сайт, но сега компанията прави изненадващ ход и започва да предлага колите и на други места.

Tesla S запазва стойността си по-добре от автомобилите задвижвани с бензин и дизел в сегмента си тъй като губи само 28% от стойността си след 90,000км, според доклад на Autolist. Сега все повече от Tesla Model S коли излизат от лизинговите си договори и инвентарът започват непрекъснато да се увеличава.

Тесла продаваше тези коли само чрез уебсайта си и мрежата от собствени магазини и салони, но те вече могат да се намерят и на Autotrader и cars.com

Всъщност коли на Tesla вече са били регистрирани на тези уеб сайтове, но само такива, собственост на други дилъри и физически лица. За пръв път коли на Tesla, които са собственост на компанията се появяват онлайн на друго място.

Очевидно не всички магазини на Tesla изброяват своите рекламни места в уеб сайтовете, но Tesla оперира с по-големи центрове, които държат запаси за по-големите региони, а някои от тези магазини изглежда са описали своите запаси. Новата стратегия може да им помогне да продават повече употребявани автомобили, като ги излагат на нови пазари.

Tesla наскоро представи нов вид гаранция за сертифицирани автомобили (CPO) или "сертифицирани употребявани автомобили".

Компанията не предлагаше гаранция или "процес на повторно сертифициране" за 4-годишните си модели S, но новата програма ги включва с нова актуализирана версия на гаранцията за употребявани автомобили.

Вместо 4 години и 90,000км за по-новите използвани модели, те получават двугодишна гаранция с включена 24-часова пътна помощ" и 160,000км, пълна инспекция на колата и гаранция за батерията и системата за задвижване".

Компанията вече отбеляза в последните си финансови резултати, че очаква бизнеса с употребявани автомобили да расте през втората половина на годината и с този нов ход това определено ще се случи.

Ето и някои от моделите, които в момента се предлагат на Autotrader и cars.com.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения