McLaren добавя електрически модел в Ultimate серията си след 2018

Електромобили

В този блог: McLaren планират изцяло електрически модел като част от Ultimate серията си.

Дойде време и за McLaren да приключи с тестовете и най-накрая да обяви официално, че марката ще има изцяло електрически модел, който по нищо няма да отстъпва на 675LT".

Все още не е определена дата за пускането на електрическия McLaren в производство, но източник близък до компанията е споделил за списание Autocar, че той ще бъде част от Ultimate серията и ще се появи след P15 и BP23 моделите, които са планирани съответно за края на тази година и 2018.

От McLaren и преди бяха споделили, че работят по електрически модел с Аutocar, но доскоро се смяташе, че компанията планира да го използва единствено за изследване на новите технологии и най-вече с цел да направи половината от автомобилите си хибридни до 2022г.

Част от процеса на развитието на електрическия модел ще е сглобяването на пет прототипа, които първоначално ще бъдат тествани от настоящи собственици на McLaren, за да се събере информация от мнението им.

Компанията вече има солиден опит в тази посока и хибридният хиперавтомобил P1 е един добър пример за това. Друг добър пример също са задвижващите системи на електрическите болиди от Formula Е, с които стартира световният шампионат в първия си сезон.

От 2018 г. McLaren Applied Technologies ще доставя ново поколение батерии за болидите във Formula Е, с които пробегът им ще се удвои и няма да се налага пилотите да сменят колите по средата на състезанията.

Formula E е идеалното място за компании като McLaren да тестват технологиите, които разработват и нищо чудно новият им супер електромобил да бъде пуснат в производство с подобна батерия.

Още по темата:


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения