Honda представи концепция за малък градски електромобил на изложението във Франкфурт

Електромобили

 този блог: Honda представи нова концепция за малък градски електромобил на автомобилното изложение във Франкфурт.

Автомобилното изложение във Франкфурт вече е в разгара си и електрически концепции има накъдето и да се обърнеш. Mercedes, VW и BMW вече представиха част от своите бъдещи електрически модели, а към тях се присъедини и Honda с концепция за малък градски електромобил.

Интересното е, че някои от тези производители говорят за това, че версиите на тези концепции ще преминат към производство и Honda е сред тях. Президентът и главният изпълнителен директор на Honda Motor Co., Такахиро Хачиго, заяви по време на пресконференцията, че:

"Това не е някаква визия за далечното бъдеще; производствената версия на тази кола ще бъде тук в Европа през 2019г."

Японският производител обаче не сподели никаква технически данни и спецификации за ретро-изглеждащото превозно средство, а само няколко реплики и прототип на събитието във Франкфурт.

Хонда казва, че балансираните пропорции му придават "засадена, мускулеста позиция", намеквайки за някои спортни характеристики на шофиране.

Между двата фара на предната част има дисплей, прожектиращ информация като поздрави, съвети за други шофьори по пътищата или актуализации на състоянието на зареждането.

Минималистичното оформление на интериора включва две пейки за общо четирима пътници, голяма конзола на таблото с дървена облицовка и екран, който се движи зад таблото и се простира и на вратите.

Централната част на дисплея показва информация за състоянието на автомобила, включително диапазон, оставащ живот на батерията и консумация на енергия, а разширените екрани на вратите функционират като странични огледала с вградена камера.

Honda Automated Network Assistant

Концепцията Urban EV на Honda демонстрира визията на компанията за свят, в който мобилността и ежедневието са безпроблемно свързани. Вграденият Honda Automated Network Assistant действа като личен асистент, който се учи от водача, като открива емоциите зад решенията, които взима. Асистентът ще може може да прилага това, което е научил от предишните решения на водача, за да може прави нови избори и препоръки.

Honda Power Manager

Новите методи за управление на енергийните трансфери между мрежата, домовете и електрическите превозни средства биха могли да осигурят възможности за приходи на собствениците на електромобили в бъдеще.

Концепцията на Honda Power Manager, разкрита успоредно с тази на Urban EV във Франкфурт, е интелигентна система, която може да съхранява по-ефективно енергията, освобождавайки електроенергията от възобновяеми източници обратно в дома или да я продава обратно в мрежата.

Електрическа визия

Стратегията на Honda за електормобилното бъдеще включва разработването на специална платформа за електромобили, включваща изцяло електрическа технология за задвижване. Ключовите части на разработката на задвижващия механизъм ще включват лека батерия с висока плътност, интегрирано управление на топлината и революционни функции за трансфер на енергия - от и към електромобила.

Засега очевидно ще трябва да почакаме докато научим повече от важните неща за този прототип, но по всичко личи, че с него Honda по-скоро ще се опита да се конкурира с модели като Renault Zoe и Daimler Smart.

В едно нещо може да сме сигурни според мен обаче и то е, че надали ще направат по лош електромобил от Clarity.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения