Електрически Renault камион започва да разнася прясна храна във Франция

Електромобили

В този блог: Още един електро камион за доставки се роди в семейството на Renault.

Електрическите камиони и ванове за доставки започват да набират скорост в световен мащаб, а най-новото попълнение в сектора е електрическият хладилен камион разработен съвместно от Renault Trucks и Groupe Delanchy.

Renault Trucks и Groupe Delanchy са разработили изцяло електрически камион, оборудван с хладилна камера за доставки на пресни продукти. Groupe Delanchy ще доставя продукти на Les Halles de Lyon Paul Bocuse (най-големият покрит пазар на хранителни продукти във Франция), използвайки този експериментален 13-тонен електро камион.

Лион е родното място на Renault Trucks, а също така от там са тръгнали и Groupe Delanchy, които през 1968 са създали път свързващ Лориан и Лион, по който да могат да се доставят пресни продукти за по-малко от 24 часа.

Въпреки че е експериментален, този електрически камион ще се използва в реални условия на работа в Лион. За начало той ще се ползва за доставки на морски дарове и пресни продукти от Лориан до Les Halles de Lyon Paul Bocuse.

Това камион с нулеви емисии е подходящо решение за поддържане на качеството на въздуха и намаляване на задръстванията в центъра на града, тъй като позволява да се извършват безшумни доставки в извънработно време, като не се нарушава спокойствието на жителите.

Все повече започват да стават, макар все още да не можем да го усетим, но аз лично нямам търпение да стигнем до момента, в който по-улиците ще е по-тихо и хората, които зареждат кварталните супермаркети и малки магазинчета няма да карат 20 годишни ръждясали убийци на колела.

Nissan също пуснаха версия с хладилна камера на своя e-NV200 електрически ван наскоро, така че очаквам и други да ги последват още през следващата година и отсега се чудя дали Tesla ще пуснат нещо и в този сегмент догодина и ще предизвикат автомобилната индустрия да забърза още в посока ВсичкоТок.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения