Първи Daimler електро камиони по улиците в Европа

Електромобили

В този блог: Електрическият FUSO eCanter камион на Daimler вече се движи по улиците на някои Европейски градове.

Електрическите FUSO eCanter камиони на Daimler вече тръгват и по европейските пътища, след като DHL, DB Schenker, Rhenus и Dachser се оборудваха с по няколко бройки.

На този етап камионите се дават на лизинг за период от 24 месеца чрез компанията CharterWay, която е собственост на Dailmer.

От DHL споделят, че ще използват шестте електрически камиона, които са наели в две бизнес отдела: два от тях ще изпълняват вътрешни градски доставки на бизнес и частни клиенти на Берлинския клон на DHL Freight за тежки индивидуални товари като електрически или големи домакински уреди.

DHL Paket пък ще използва четири камиона за доставка на стоки на фирми и корпоративни клиенти. За тази цел електрическите камиони ще бъдат напълно интегрирани в съществуващите бизнес процеси и ще заменят превозните средства с конвенционалните задвижващи механизми, които са били използвани досега.

През следващите две години Daimler Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) планира да достави общо 500 камиони от това поколение на избрани клиенти, а по-мащабно серийно производство се планира да започне през 2019г.

На автомобилното изложение в Токио в края на октомври MFTBC обяви, че ще електрифицира цялата си гама от камиони и автобуси на марката FUSO през следващите няколко години.

В зависимост от размера и областта на приложение, eCanter може да носи до 3.5 тона товар, а шестте батерии с обща мощност от 83 кВтч му позволяват да изминава до 100км с едно зареждане при максимална скорост от 80 км/ч

Перфектен избор за старт са направили от Dailmer докато работят по големия си електрически камион, който се очкава да бъде с над 200км пробег и възможност за превозване на до 26 тона.

 

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

А какво става с баничарките на Спиди? Някой знае ли - дали са доволни от Спиди? Някакво сравнение с баничарките с ДВГ ако направят ще е интересно. Примерно за един и същ период, колко като часове седят едните в сервиза и колко другите. Колко струва да ползваш едните и другите на километър и т.н.

Rumen Velinov
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума