Continental се преструктурира заради навлизането на електромобилите

Електромобили

В този блог: Continental обмисля преструктуриране за навлизане на електромобилния пазар.

Големи компании за авточасти и аксесоари като Bosch отдавна вече са започнали да обръщат повече внимание на електромобилния сектор, за да си осигурят място на пазара, когато този нов отрасъл започне да набира все повече скорост, а сега подобна стъпка прави и друг немски гигант, Continental...

По-рано тази седмица от компанията съобщиха, че са в "ранните етапи" на преговори за структурна реформа, чрез която да спомогнат прехода на автомобилната индустрия към електрически и автономни превозни средства.

Някои от дискутираните възможности включват това Continental да създаде холдингова компания за своите дивизии, а след това да пусне в продажба акции от по-печелившите части на бизнеса, като например тази с гумите, или да комбинира някои дейности със свои конкуренти.

 Според източници на Bloomberg, засега всичко това остава на ниво приказки и предстои да бъде взето окончателно решение през следващите няколко месеца. 

Всеки ход на Continental оттук нататък ще се нуждае от одобрението на семейство Schaeffler, което е най-големият акционер в компанията с 45% дял, така че тази желана промяна до голяма степен зависи от тях.

Интересно ще бъде към коя част от бизнеса ще се ориентират повече при навлизането си в електромобилния свят, но вероятно биха имали успех във всички направления, защото вече са правили не само задвижващи системи, но дори и гуми направени специално за електромобили.

През лятото на миналата година германската компания представи и своя собствена идея за система за безжично зареждане на електромобили, която позволява зареждане с до 11 кВт без кабели, като процесът започва автоматично след паркиране на колата над трансмитера.

Друга тяхна идея от миналата година беше да се направи нова AllCharge система, с която електромобилът винаги ще се зарежда с максимална мощност, независимо дали от AC или от DC зарядна станция.

Много идеи и проекти имат да разработват и им пожелаваме час по-скоро да получат одобрението на инвеститорите, за да започнат работа по всички тях. 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения