Електрически Harley Davidson на пазара до 18 месеца

Електромобили

В този блог: Harley подкарва представения преди четири години LiveWire проект за електрически модел.

Заедно с резултатите за Т4 на 2017 г. компанията обяви, че ще инвестира по-агресивно в технологии за електрически мотоциклети и ще изкара на пазара такъв модел до 18 месеца...

Според президента на Harley Мат Леватич пазарът за електро мотоциклети е още в зародиш, но компанията му вярва, че премиум Harley-Davidson електро модели ще възбудят духа и интереса към тези нови возила в световен мащаб. Засега Леватич не е потвърдил дали първият Harley-Davidson на ток ще бъде базиран точно на LiveWire концепта или ще се прави изцяло нов модел.

През 2014 Harley отиде доста напред с LiveWire проекта, като направи няколко десетки прототипа и ги предостави на хора от бранша за тест. Моторът беше заснет дори в някои филми, но явно са решили, че е твърде рано да започнат производство, защото нещата останаха на ниво концепт и събиране на мнения.

LiveWire изкарваше по около 100 км с едно зареждане и изоставаше в това отношение от моделите на Zero Motorcycles, които освен по-добрите показатели са и в производство.

На свикналите с шума и всички хромирани елементи по двигателя и ауспуха закоравели Harley фенове най-вероятно ще е много трудно да се хареса някоя нова и тиха електрическа фурия. Преходът обаче често изисква доста време, ако въобще бъде предриет, но явно в Harley са решени да го започнат. И не само това, а и да вдъхновят други с култовото си име и изпълнения.

ЖиваЖица!

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения