Над 150 отбора ще участват в най-голямата електромобилна обиколка досега

Електромобили

В този блог: Стотици EV ентусиасти от цял свят ще пътуват 3,200 километра в продължение на 16 дни през планинските проходи и най-забележителните кътчета на Алпите.

World Advanced Vehicle Expedition (WAVE), е най-голямото електромобилно състезание в света и по всичко личи, че тази година то ще бъде още по-голямо.

WAVE ралито има сериозна цел да повиши информираността за екологичния транспорт и насърчаването на по устойчив и природосъобразен живот.

Освен това то ще бъде и една добра възможност за участниците в него да подобрят знанията си за електрическите превозни средства и да общуват със съмишленици.

Тази година основен спонсор на събитието ще бъде един от най-големите доставчици на системи за зареждане на електрически автомобили - Phoenix Contact.

Мотото на WAVE 2018 е "Green Future Tour", което означава, че ралито ще спре в седалищата на много компании, фокусирани върху устойчиви транспортни решения, а също така и в училища. По време на тези спирки участниците в ралито ще се запознаят отблизо с дейностите на различните компании и как те планират едно по-зелено бъдеще.

И двете спирки на WAVE ще бъдат с дължина от около 1,600 км, като всяка от тях ще продължава осем дни. Маршрутите ще преминават през най-драматичните и спиращи дъха гледки на двете алпийски страни.

Първата част на ралито ще бъде в Швейцария от 8-ми до 16-ти юни, а след това електромобилите се местят за втора обиколка в Австрия от 21-ви до 29-ти септември.

WAVE ралито е отворено за всеки, който е част от електромобилното общество и иска да се включи в това вълнуващо приключение. Участието е възможно както с електромобил така и с електрически мотоциклети и pedelec колела.

Участниците в това рали далеч не са загрижени толкова от това кой ще спечели а по-скоро се фокусират върху това да заформят нови EV-приятелства. Вместо да се състезават за време, всички участници ще трябва да покажат различни видове умения на пътя, а за да по-забавно ще има и специални викторини и лов на съкровища.

Участниците в WAVE ще са смесица от частни отбори, известни фирми, както и университети екипи и журналисти.

WAVE Switzerland ще продължи от 8 до 16 юни и ще пътува през четирите езикови региона на Швейцария, започвайки от Winterthur.

WAVE Austria ще продължи от 21-ви до 29-ти септември и ще започне в Wangen im Allgäu (Германия) и ще завърши във Werfenweng близо до Залцбург. Най-високата точка ще бъде Pass Grossglockner (2,504 м).

На този ранен етап има записани 110 отбора, които се интересуват от швейцарската спирка и 50 отбора, които се интересуват от ралито в Австрия.

С всеки изминал ден местата се запълват така, че ако идеята те е грабнала и искаш да участваш крайният срок да се запишеш за WAVE Switzerland е 15 март 2018 г., а за WAVE Austria - 30 юни 2018 г. (линк към официалния сайт за регистрацияю)

И за финал едно видео от миналогодишното издание на ралито

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари