Електромобили на изложението в Женева от 8 до 18 март

Електромобили

В този блог: Две седмици преди старта на изложението в Женева хвърляме бърз поглед на електромобилите, които очакваме да видим там.

Малко остава до старта на тазгодишното издание на автомобилното изложение в Женева, където очакваме да видим редица електромобили, част от които по-късно тази година трябва да преминат от концепции в серийно производство.

Изложението датира от далечната 1905 г. и се е превърнало в топ събитие за демонстрация на концепции и актуални модели, които са почти готови за серийно производство.

Тази година своят световен дебют на изложението в Женева ще направи очакваният от много хора Jaguar I-Pace, който в началото на месеца мина един от последните си големи тестове при екстремни зимни условия в Швеция.

Медийни дни на изложението ще бъдат на 6 март и 7 март, а тази година изглежда, че шоуто ще предложи на публиката множество изцяло електрически, автономни и все повече свързани концепции.

Ето накратко и по-значимите електрически модели, които ще дебютират на изложението тази година:

Jaguar I-Pace

I-Pace вече не е просто концепция и финалната му версия преди да бъде пуснат в производство ще бъде показана след две седмици в Женева, като всеки посетител на шоуто ще може освен да се наслади на колата в изложбената зала и да я покара тестово из улиците на Женева.

Audi e-tron quattro

Audi работи усилено върху първия си масов електрически автомобил - E-Tron след като за първи път показа Sportback версията на изцяло електрическия SUV за първи път на автомобилното изложение в Шанхай миналата година. Този модел се очаква да има пробег от около 400 километра, когато пристигне в дилърските центрове по-късно тази година.

Audi e-tron ще бъде един от директните конкуренти на Jaguar I-Pace и също ще бъде достъпен за тестово шофиране из женевските улици по време на изложението.

Smart For Two EQ 

Smart също ще бъде в Женева с най-новото изцяло електрическо създание, ForTwo EQ, прокарвайки пътя за повече електрически автомобили от компанията-майка Daimler. Моделът, който ще бъде представен в Женева обаче ще бъде доста по-реалистично тълкуване на радикалната концепция, разкрита на изложението във Франкфурт миналата година.

Mercedes Benz EQ

Mercedes-Benz ще представи първият модел от наскоро създадената си електрическа EQ марка и очакваме с нетърпение да видим какво точно са приготвили и дали ще бъде нещо доближаващо се до SUV концепцията EQ, която се очаква през 2019.

Hyindai Kona EV

Hyundai вече стартира предварителните резервации за Kona EV в Корея, а по-късно тази година колата се очаква да пристигне и в Европа. Официалното й представяне ще бъде на 27 февруари.

Новият Kona Electric ще се предлага с две различни задвижващи системи, които ще предложат на клиентите на марката един от най-мощните електрически мотори на пазара и пробег с едно зареждане около 400 километра. Освен това моделът ще разполага с широк спектър от възможности за удобство и свързаност, както и с технологии за активна безопасност и помощ при шофиране.

Formula E Gen2 Car

Ако си от феновете и последователи на шампионата на Формула Е вече вероятно си видял/а снимките на новата електрическа формула, които бяха пуснати по мрежата в края на миналия месец.

Новата електрическа формула определено изглежда доста яко и ако снимките са ти харесали със сигурност нямаш търпение да видиш колата в истинската и прелест, когато покривалото бъде свалено на 6 март.

Rimac Concept Two

Rimac Automobili получи свежа инвестиция от 30 милиона евро в края на миналата година и работи усилено през последните месеци по новата си спортна кола, чиято концепция ще дебютира по време на изложението в Женева. 

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Освен изброените очаквам да видя и Hyundai Ioniq с по-голяма батерия, Kia Niro EV и евентуално следващия Leaf с по-голяма батерия, наскоро се бяха появили снимки на тестов автомобил.

Петър Керанов
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума