ZOE се завръща в лилаво и с нов по-мощен електромотор за още по-бързо ускорение

Електромобили

В този блог: ZOE 2018 вече и в лилаво с по-мощен електромотор и по-бързо ускорение при високи скорости.

След като бяха загатнали в едно френско автомобилно списание преди няколко седмици, че се задава нова версия на ZOE през лятото на 2018, тази седмица от Renault потвърдиха официално информацията и споделиха какво ново се задава освен по-мощният електромотор.

Новата версия на най-продаваният електромобил в Европа получава не само по-мощен електромотор, а вече ще може да се купи в лилаво и с опция за използване на Android Auto.

Новият R110 мотор ще бъде сертифициран в съответствие с новата процедура за тестване Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP), която постепенно се въвежда в Европа от 1 септември 2017 г., за да замени NEDC сертификацията.

Новият мотор е с 12 кВт (16 к.с.) по-мощен от своя предшественик R90, но размерът и теглото му остават същите. Всъщност новото ZOE ще се ускорява по-бързо от всякога, особено в по-високите скорости сваляйки ускорението от 80 до 120км/ч с две секунди.

Поръчките ще бъдат отворени скоро на по-големите пазари (тази пролет във Великобритания), а доставките се очаква да започнат в края на лятото. Цената обаче все още остава загадка.

Android Auto за ZOE

Android-enabled R-LINK Evolution ще бъде достъпен в ZOE от 2018 година, което означава, че можеш да използваш приложения за Android, съхранявани на твоя смартфон (включително Waze, Deezer, Spotify, TuneIn, Skype, Messenger, Audible и много други, налични в Google Play) директно от мултимедийния екран на колата.

 

Освен лилавият металик отвън колата ще се предлага и с опция за Violet Interior Pack, който включва виолетово сатенено покритие за тапицерията на таблото и въздушната вентилация, основата на Скоростния лост и високоговорителите.

Над 100,000 бройки ZOE са продали Renault регистрирайки ръст от 46% в продажбите през изминалата година спрямо 2016, а колата също така беше и най-продаван електромобил в Европа за трета поредна година.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения