Минималистичната Off-road джипка на Bollinger Motors ще минава най-малко 320км с едно зареждане

Електромобили

В този блог: Bollinger Motors продължава да оптимизира прототипа на своя спортен джип преди официалното пускане в производство.

Базираната в Ню Йорк стартъп компания Bollinger Motors показа за първи път прототипа на своя електрически B1 спортен off-road джип в Classic Car Club в Манхатан през август миналата година и директно сподели целия списък със спецификации разкривайки почти всичко за електромобила.

Тогава бяха обявени две опции за батерия 60 кВтч и 100 кВтч, съответно за 200км и 320км пробег.

Но след последните промени по джипката става ясно, че за начало тя ще се предлага със 120 кВтч батерия, която ще позволява най-малко 320 км пробег с едно зареждане. 

Зареждането на батерията, B1 ще има стандартен универсален J1772 щепсел за зареждане на Ниво 1 (110V) и Ниво 2 (220V). Освен това, той ще разполага и със CHAdeMO конектор на каросерията на автомобила за бързо DC зареждане.

Bollinger също така ще разполага с доста голям товарен капацитет, който допълнително ще се увеличава благодарение на сгъващите се задни седалки и по този начин ще достигна до 2,800кг. В допълнени двете 110-волтови електрозахранвания ще позволяват свързването на електронни устройства и оборудване за къмпинг.

За жалост компанията все още държи в тайна цената, на която планира да продава джипа,, след като той стигне до етапа на серийно производство.

Това също не е съвсем ясно кога ще се случи, но ако съдим по последната информация която предоставиха миналата година, вероятно се очаква това да стане през 2019.

Кой знае дотогава може да направят още положителни промени пък и вероятно си дават малко повече време, за да намерят партньори и инвеститори, които да им помогнат да стартират добре.

Вчера от компанията пуснаха 10 минутно видео в което основателят разказва за раждането на идеята и как се е стигнало до създаването на B1.

Приятно гледане!

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума