Нова анкета на NewMotion сочи Model S и ZOE като най-популярните електромобили в Европа

Електромобили

В този блог: Най-новата анкета на NewMotion показва най-предпочитаните електромобили в Европа и Англия за първите три месеца на 2018.

NewMotion прави периодични анкети със собственици на електромобили из цяла Европа в опит да дава актуална информация за развитието на сектора и нагласата на хората и техните предпочитания.

Втората за тази година анкета на компанията е насочена върху предпочитанията на електромобилните фенове в Англия и Европа като цяло и техният избор на електрическо превозно средство.

Във второто си годишно проучване NewMotion са анкетирали близо 7,000 шофьори на електромобили и плъгин хибриди в Европа, за да определят най-популярното електрическо превозно средство на стария континент и развитието на сектора като цяло.

Анкетата проведена в Англия сочи, че на местно ниво засега най-популярен остава Nissan Leaf (28%) следван от Tesla Model S (25%) и BMW i3 на трето място с (11%).

Въпреки малката суматоха, която се вдигна около новия Leaf и фактът, че от Nissan не са предупредили предварително клиентите си за загубата на мощност при трето поредно бързо зареждане, колата през миналия месец реализира рекордни продажби в Европа с близо 7,000 бройки.

Ангажиментът на Обединеното кралство да стане "зелена страна" е демонстриран от силния растеж на електромобилите в страната през последните пет години.

Продажбите на електрически и хибридни модели се е увеличила от 3,500 през 2013 до над 135,000 в края на януари тази година, за което известен принос разбира се има и подобрената зарядна инфраструктура, която вече разполага с над 15,000 места за зареждане в страната.

През 2017 регистрациите на електрически превозни средства в страната са се увеличили с 27% спрямо 2016 и по всичко личи, че тази година този процент ще се увеличи отново благодарение на новия Nissan Leaf и други задаващи се през тази година модели като новото Renalut ZOE и Аudi E-Tron Quattro.

Анкетата на NewMotion също така показва, че 84% от анкетираните в Обединеното кралство са избрали електромобил пред плъгин хибрид, докато в Европа като цяло този процент спада на 67 от всички анкетирани.

Европейският пейзаж е малко по-различен, като цялостно електромобилите се справят добре в страната си на производство. Общо 15% от анкетираните от цяла Европа избират Renault ZOE, а на второ място с едва един процент разлика се нарежда Tesla Model S. 

Ето и пълният списък с топ 10 от Европа и Англия съставен от анкетата на NewMotion

AАнглия

  1. Nissan Leaf (28%)
  2. Tesla Model S (25%)
  3. BMW i3 (11%)
  4. Mitsubishi Outlander PHEV (7%)
  5. Renault ZOE (7%)
  6. Tesla Model X (5%)
  7. Hyundai IONIQ Electric (3%)
  8. KIA Soul EV (2%)
  9. Nissan e-NV200 Evalla (1%)
  10. BMW 225Xe (1%)

Европа

  1. Renault ZOE (15%)
  2. Tesla Model S (14%)
  3. Mitsubishi Outlander PHEV (10%)
  4. Nissan Leaf (8%)
  5. BMW i3 (7%)
  6. Hyundai IONIQ Electric (4%)
  7. Volvo V-60 Plug-in Hybrid (4%)
  8. Opel Ampera-e (3%)
  9. Tesla Model X (3%)
  10. VW e-GOLF 2017 (3%)

 

 

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Renault ZOE с по-висок процент от Tesla ?! :О BMW i3 с толкова малък процент ?! Не може да бъде. Специално BMW i3 дори и в България е доста популярна, като според мен е и доста по-добра от Nissan Leaf...

Пътна Помощ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Не е като да е с много по-висок процент пък все пак ZOE е къде къде по-евтин от Tesla и е една от най-продаваните електрически коли. i3 си е слабо навсякъде като цяло те затова не си и дават много зор да му правят подобрения и нова версия. Сами си го казаха наскоро че това не е модел, който да стане част от семейство като другите им коли.

Стефан Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума