Първи обект от мрежата за бързо зареждане IONITY бе открит в Германия

Електромобили

В този блог: Първият обект с 6 бързи зарядни станции от мрежата на IONITY бе открит тази седмица.

Новата "ултра-бърза" мрежа за зареждане на BMW, Mercedes, Ford и Volkswagen стартира с първия си обект на магистрала A61 В Германия.

Първите шест зарядни станции са разположени непосредствено до бензиностанция на Brohltal-Ost в Niederissen, Германия и до края на май на тях ще може да се зарежда безплатно.

Понастоящем няма електрически автомобили, които да могат да се възползват от такава мощност при зареждане, но повечето коли ще могат да зареждат с 50 кВт мощност от тези станции. 

Тази нова мрежа определено е едно най-важните инфраструктурни усилия за увеличаването на локациите, където могат да се зареждат електромобили  Supercharger мрежата на Tesla.

Основателите на IONITY мрежата планират 400 обекта, на които да може да се зарежда с до 350 кВт мощност в цяла Европа.

Работа по инсталирането на първите 20 обекта започна още миналата година, а плановете им са до края на тази година да броят им да нарасне до 100.

От Audi казват, че техният изцяло електрически SUV e-tron quattro, който трябва да бъде на разположение до края на годината, ще бъде първият електрически автомобил, който ще се възползва максимално от възможностите за зареждане на тази мрежа.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения