(ВИДЕО) Nissan Leaf 2018 получи 5 звезди на Euro NCAP тестовете за безопасност

Електромобили

В този блог: Най-висока оценка за безопасност получи Nissan LEAF от тестовете на Euro NCAP.

Nissan LEAF 2018 бързо пожъна доста сериозен успех след като бе официално пуснат в продажба по-рано тази година и само за два месеца в Европа бяха продадени над 8,000 бройки.

По всичко личи, че тенденцията ще се задържи и новини като тази вероятно ще повишат допълнително интереса към един от най-продаваните в световен мащаб електромобили.

На LEAF2018 се падна честта да бъде първия електромобил, който минава през новите тестове за безопасност на Euro NCAP.

Протоколът за 2018 г. предвижда въвеждането на множество нови тестове, които разглеждат ключови катастрофални сценарии, включващи превозни средства, пешеходци и също така велосипедисти.

LEAF 2018 получи 93% рейтинг за безопасност на водача и пътника до него и 86% рейтинг за защита на деца возещи се на задната седалка.

Оценката на безопасността се определя от поредица от изпитвания, които опростено отразяват сценарии на произшествия в реалния живот, способни да доведат до наранявания.

Новият 5-звезден рейтинг на LEAF отразява усъвършенстваните системи за подпомагане на водача като камера и радар, които осигурят предимства от сорта на разпознаване на пешеходците и формират основата на популярната система ProPILOT на Nissan за по-безопасно и уверено управление. 

Ето и кратко видео, което онагледява как точно се справи новият LEAF на различните тестове на Euro NCAP.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари