DHL увеличава още производството на електрическите StreetScooter ванове за доставки

Електромобили

В този блог: Докато големите германски автопроизводители се бавят, куриерската DHL увеличава производството на електромобили.

Компанията закупи малкото производство на StreetScooter през 2014 г. и го направи свое поделение, превръщайки се в електромобилен производител. След това увеличи производството, а сега търсенето вече нараства и DHL строи втора фабрика.

В новото съоръжение DHL планира да прави до 20,000 електро вана годишно, защото освен да произвежда за себе си, вече продава и на други логистични партньори. По-рано тази седмица, например, британската компания Milk and More обяви, че купува 200 нови StreetScooter.

Лекотоварното возило е направено така, че в него да се вграждат батерийни модули с капацитет от 30 до 90 кВтч енергия, за пробег съответно 80 до 200 км. Според DHL това покрива повечето курсове за доставки.

Минаването към електрички в компанията не протича съвсем гладко. Имаше обвинения от служители и профсъюзни ръководители, че през зимата в StreetScooter се студува, защото се налага да не се пуска отоплението с цел да се удължи пробега. Компанията беше изненадана от обвиненията и ги опроверга с конкретни пояснения за технологичните възможности на возилото, а ето и че вече има по-големи батерии.

На този етап в употреба са 6,000 StreetScooter, които са навъртели над 26 милиона километра и са спестили около 20,000 тона CO2 годишно. В добавка, миналата година Ford спечели договор да произведе 2,500 броя от по-голямата версия на електрическия StreetScooter, a DHL също поръча електрически камиони от Tesla и Daimler.

deutsche-post-dhl-streetscooter-infographik-may-2018

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари