Базовата цена на електрическия VW ID. може да е под €25000 с батерия над 48 кВтч

Електромобили

В този блог: Handelsblatt цитира Томас Улбрих за атрактивна цена на Volkswagen ID.

Новото при предстоящата електричка на VW е, че вече се казва ID. вместо I.D., ако една точка по-малко има значение. По-важното е, че човекът отговарящ за електрическата мобилност в компанията посочва атрактивна цена за електро модела. Поне базова. Но засега е просто едно изказване, а не потвърдена официално информация.

Планът е ID. да излезе на пазара в началото на 2020 г. и да е по-евтин от e-Golf, което трябва да се постигне чрез намаляване на производствените разходи с 35%. Според Улбрих това е възможно с новата MEB архитектура за електромобили, на която само в първата вълна ще са базирани около 10 милиона превозни средства произведени от различните марки в групата.

Първата MEB електричка ще бъде точно ID. и VW смята, че може да е първата компания пуснала на пазара толкова евтин електромобил. Има индикации, обаче, че второто обновено поколение Renault ZOE ще е на конкурентна цена, постигната с нови инвестиции в по-усъвършенствани компоненти и системи, както и скалиране на производството на сегашното ниво батерии/пробег.

Последното е ключово, тъй като в Renault смятат, че е важно да намалят цените, а не да вдигат пробега (засега).

Явно и във VW ще работят за по-евтини електрички, стига да не прилгат добрия старт типичен за тях трик "евтин, но гол като пушка", след което прилично нарастващ на цена с добавяне на опции и екстри. Това в момента наблюдаваме и при Tesla Model 3, чиято базова цена трябва да е $35,000, но наличните оферти са по-скоро в порядъка от $65000 нагоре. Факт е, че първите версии са от по-скъпите, но акцентът тук е ID. и ако цените на първата предназнаена електричка на VW се окажат в порядъка €25-30000 може да има добър старт.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

"наличните оферти са по-скоро в порядъка от $65000 нагоре" - не знам на какво казвате "налични", но при всички случаи са от $49к (четиридесет и девет) нагоре

Орлин
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума