Рекордни продажби на електрическия Jaguar I-PACE в Холандия

Електромобили

В този блог: Цената явно не е проблем – стига да има атрактивни електромобили, търсенето е налице.

Холандия е държава с определен стандарт и не може да е общ показател, но е известен ориентир за развитието на пазара като държава с много напреднало развитие на електрическата мобилност. От резултатите на I-PACE се вижда, че и скъпи електромобили се харчат доста добре, с уточнението, че това е валидно за определени марки и класове. Въпреки това е изненадващо да видим над 600 продадени Jaguar I-PACE в Холандия само през ноември.

Общо в Холандия през ноември са регистрирани 3,499 електромобили и плъгин хибриди, което е ръст от 221% спрямо миналия ноември и месецът с най-високи продажби от декември 2016 насам.

С тези резултати от началото на годината до края на ноември в Холандия са продадени 20,516 електрифицирани коли (+153% растеж на годишна база), което прави 10% пазарен дял за електро моделите. Това прави 4.8% растеж за електро возилата през 2018 г., като 87% от продажбите са на изцяло електрически модели.

Начело в тези добри резултати са новия Nissan LEAF с 657 регистрации, пред Jaguar I-PACE с 607, което ще означава супер интензивен декември за дилърите и на двете марки в Холандия.

Бронзовият медал е за Tesla Model S с 428 поръчки, което също е своеобразен рекорд, който обаче може да бъде задминат през декември. По-големият Model X също е в челото, с 308 доставки и това като цяло е доста добро подлагане за Tesla за предстоящите доставки на Model 3 в Европа.

Ето кратко класиране по продажби на водещите електро модели в Холандия през ноември 2018:

  1. Nissan LEAF – 657
  2. Jaguar I-PACE – 607
  3. Tesla Model S – 428
  4. VW e-Golf – 359
  5. Tesla Model X – 308

На ниво производители на пазара в Холандия тотален номер 1 е Tesla с 31% пазарен дял, през Nissan с 15%, Volkswagen с 11%, следвана от BMW и Hyundai с по 10%.

Връщайки се на заглавието за новия рекордьор, виждаме, че един достатъчно скъп електромобил като Jaguar I-PACE намира път до сърцата и портфейлите на не малко хора. Заедно с високите продажби на Tesla електромобили, очакваме резултатите да са добри и за излизащия на пазара Audi e-tron quattro, както и за Mercedes-Benz EQC и по-късно за BMW iX3. Времето ще покаже какво ще е развитието на пазара, но първите индикации са за много голям интерес към по-скъпи електромобили като Jaguar I-PACE.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения