Aston Martin Rapide E дебютира на изложението в Шанхай

Електромобили

Aston Martin представи производствената версия на спортния седан Rapide E, разработен в сътрудничество с Williams Advanced Engineering (WAE), по време на автомобилното изложение в Шанхай.

Колата определено впечатлява с визията и някои от характеристиките си, но за жалост от Aston Martin са планирали за начало да произведат едва 155 бройки от първия си електромобил.

В сравнение със стандартния Rapide с 6,0-литров V12 двигател, Rapide E е има доста промени. Новият аеродинамичен пакет например спомага за 8% по-малко съпротивление, а освен това вече няма аналогови дисплеи и специално приложение позволява да се следи дистанционно ключова информация за колата.

По отношение на спецификациите, няма промени от обявените през есента на 2018 г. Aston Martin Rapid E ще разполага с 65 кВтч батерия, която трябва да му стига за изминаването на около 320 км по WLTP стандарта.

Това определено е малка батерия за пободен електромобил и тези, които искат да използват възможностите му на макс., надали ще се задоволят с този пробег.

Rapid E вероятно ще бъде опция за тези, които търсят нещо от класа на Tesla Model S, но най-вероятно първите собственици на Rapid E ще са сред по-запалените фенове на марката, които очакват с нетърпение електрически Aston Martin.

Батерията може да се зарежда на DC станции с мощност до 100 кВт, а в случай на нужда, за зареждане ще може да се ползва и бордовото 22 кВт трифазно зарядно, което може да напълни батерията до горе в рамките на три часа.

От Aston Martin са уверени, че батерията ще може да издържи на продължително шофиране при висока скорост, като пълна обиколка на пистата Nürburgring, без да се влиза в режим на ограничена мощност.

Aston Martin Rapide E спецификации:

  • Пробег: 320 км по WLPT стандарта
  • Батерия: 65 кВтч (5,600 клетки - тип 18650)
  • Два електромотора и rear-wheel drive
  • Обща производителност на системата от 610 PS и 950 Nm
  • Ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 сек
  • Максимална скорост  250 км/ч
  • Възможност за зареждане на DC станции с мощност до 100 кВт
  • 3 часа презареждане с използване на бордово зарядно устройство

Ето и няколко от снимките публикувани с обявяването на първият електрически Aston Martin.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари