Tesla отлага производството на електрическия си камион за 2020

Електромобили

Вероятно на доста хора им се искаше серийното производство на Tesla Semi да започне тази година и първите бройки да тръгнат по пътищата, но уви това няма да се случи.

Миналата седмица след обявяването на финансовите резултати на компанията за първото тримесечие на тази година стана ясно, че електрическият камион остава леко на заден план и ще започне да се произвежда през 2020.

Все още не е ясно къде точно ще се произвеждат електрическите камиони на Tesla, но за задвижващите механизми и батериите знаем, че ще идват от Гигафабрика 1.

Джером Гийен, президентът на Tesla Automotive и ръководител на програмата за камиони сподели, че продължават различни тестове и подобрения по Semi, включително и по външния вид.

Според Елон Мъск, Tesla се готви за серийно производство от 100,000 бройки на година, а до няколко седмици ще стане ясна и локацията за производството на компактния SUV Model Y.

Много май станаха дините под една мишница и се налага някои проекти да остават на заден план, особено в моменти като този, след поредното тримесечие с отчетена загуба от близо милиард.

Немците не се забавиха много с новина около своите електрически камиони и даже пуснаха две такива в рамките на няколко дни.

Първо стана ясно че Daimler се готви за серийно производство на електрически камиони в САЩ и паралелно с това работи по изграждането на система за зареждане с мощност 3MW.

Това е сериозно твърдение, което на този етап вероятно ще трябва да приемем с доза съмнение, като се има предвид, че преди година Tesla обяви, че работи по Supercharger за камионите, който ще бъде с мощност от 1 МW.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

https://m.galeria.totalcar.hu/hirek/2019/04/25/tesla_universal_bemutatoterem-megnyito/index.php?currpic=27531021

Шоурум в Будапеща.
А в София ... друг път ?

ПЕТЪР ПЕТРОВ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари