Kia и Hyundai инвестират 80 милиона евро в Rimac Automobili

Електромобили

Hyundai и Kia навлизат все по-сериозно в електромобилния свят, но това което липсваше и на двете компании досега бе отличаваща се електрическа спортна супер кола.

По всичко личи, че е въпрос на време това да се промени тъй като тази седмица Kia и Hynudai обявиха инвестиция на стойност 80 милиона евро в хърватската компания Rimac Automobili.

Намерението е да се работи за производството на два високоефективни електрически спортни автомобила, единият от които ще дебютира под марката „N“ на Hyundai, а другият ще използва технологията на горивните клетки и вероятно ще носи логото на Kia.

Инвестицията е разделена на €64 милиона, идващи от Hyundai и €16 милиона, идващи от Kia.

Досега има много малко допълнителни детайли около партньорството и колата, с изключение на това, че планират прототипът да бъде завършен до 2020 г. Когато този прототип се появи на пътя, на този етап не е ясно.

Това не е първото подобно партньорство на Rimac. Хърватите са предоставяли технологията си на марки като Aston Martin, Jaguar и Koenigsegg, наред с други, а Porsche стана инвеститор в компанията.

Те също така получиха свежа инвестиция  от Camel Group, голям китайски производител на батерии. Тяхната цел е да се превърнат в голям доставчик на различни видове услуги за компании занимаващи се с производство на електромобили, като в крайна сметка достигнат статус „Tier 1“.

Rimac може да е малка компания от държава, която няма никаква история свързана с автомобилостроененто, но това грам им пречи да продължават да се развиват и да получават нови и нови инвестиции.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения