Hyundai работи по създаването на нова платформа за електромобили

Електромобили

Използването на съществуващи платформи за намаляване на разходите със сигурност не е лоша идея, особено в сегашните времена, когато електромобили все още не са набрали сериозна популярност.

Да правиш електромобили, които споделят голяма част от компонентите и дизайна си с дизеловите и бензинови коли обаче няма да е особено практична идея в дългосрочен план.

Електромобилите си искат собствена специална платформа и затова доста от големите автопроизводители като VW се ориентират към създаването на своя собствена и уникална такава.

Kona и IONIQ Electric вече са доста успешни електромобили в серийно производство, но отделянето им на специална платформа вероятно ще доведе до редица подобрения в бъдещите модели.

Hyundai вече започна разработването на първия модел под името NE, който ще бъде базиран на новата Electric-Global Modular Platform (E-GMP) платформа.

Корейските медии съобщават за старта на проекта и че първият модел построен на тази нова платформа ще бъде SUV с пробег от около 450 км.

Кога ще видим първи снимки на прототипа все още не е ясно, но от Hyundai планират да го завършат до края на годината и да го представят официално по това време следващата година

Ако електромобили като Kona Electrric започнат да се произвеждат на самостоятелна платформа няма да има нужда от толкова голям преден капак и такава масивна централна конзола.

С помощта на E-GMP, Hyundai със сигурност ще може да планира своите електрически автомобили по-гъвкаво и да ги произвежда по-лесно.

Въпреки сериозните намерения, които демонстрира към електромобилите обаче, Hyundai продължава да вярва силно в бъдещето на горивните клетки и в началото на този месец обяви, че ще инвестира близо $8 милиарда в тази технология.

Сумата не е никак малка и възвръщането и от тази технология няма да е особено лесна задача, но вероятно затова са си заложили в плановете да продават задвижващите системи за този тип превозни средства и на други автопроизводители.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения