Нов рекорд за Tesla с близо 90,000 произведени бройки и над 95,000 доставки през Q2

Електромобили

Tesla успя да мобилизира доста от служителите си да помогнат за постигането на нов рекорд от доставки и продажби и макар в последната седмица на месеца да загуби трима служители на високи позиции, постигна целта си.

Компанията не само успя да подобри предишния си рекорд, но го надмина с близо 5,000 бройки, което е впечатляващо постижение. Новината, разбира се, повлия положително на акциите на компанията и в края на работния ден вчера те бяха скочили с над 8%.

Вчера вечерта Tesla пусна официално съобщение с разбивка на произведените и доставени коли през второто тримесечие на тази година. В него те потвърдиха, че са постигнали рекорден брой произведени коли (87 048) и рекорден брой доставки в световен мащаб (95,200).

Ето и кратка разбивка на цифрите по модели

Все още няма точна разбивка на продажбите на отделните пазари, но при всички случаи Норвегия и Китай са допринесли сериозно за този резултат. Само в Норвегия миналия месец са били доставени над 5,500 Tesla коли.

Това е значително увеличение спрямо резултатите от предходното тримесечие, което беше отчасти проблемно за компанията. През първите 3 месеца на годината Tesla достави 50,900 модела 3 и 12,100 Model S и X превозни средства.

Това е 51% растеж спрямо предходното тримесечие и е още по-впечатляващо в сравнение със същия период на миналата година: 217% ръст спрямо същия период на предходната година.

Още по-добрата новина за Tesla е, че компанията влиза в третото тримесечие на годината с натрупани поръчки, които надхвърлят възможностите им за доставки, а освен това има още 7,400 коли, които в момента пътуват към новите си собственици.

Скоро очакваме да видим и новите версии на Model S и Model X, което потенциално може да върне интереса към тези модели и допълително да вдигне продажбите и доставките до края на годината.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения