Model 3 със супер резултати от тестовете за безопасност на Euro NCAP

Електромобили

Европейската организация за оценка на новите автомобили (Euro NCAP) пусна резултатите от последните си тестове за безопасност на нови превозни средства, включващи Tesla Model 3, която вдигна сериозно летвата по отношение на технологиите за безопасност.

Model 3 вече получи пет звезди рейтинг за безопасност във всяка категория от тестовете на NHTSA в САЩ, а сега горе долу същото се случва и в Европа след проведените от Euro NCAP тестове на колата.

Матю Ейвъри, директор на отдела за изследвания в Thatcham Research, коментира системата за избягване на сблъсък на Model 3 по следния начин:

„Tesla Model 3 постигна един от най-високите резултати, които сме виждали досега. Неговата система за подпомагане на избягването на сблъсък е първа класа, със своите автономни системи за аварийно спиране и предупреждение за сблъсък, които показват много високи нива на производителност."

Тестовете са основно на функциите за безопасност, задвижвани от автопилота, като предупреждението за избягване на напускане на лентата и предупреждение за евентуален сблъсък в слепите точки.

Все още обаче не са тествани Autosteer и Traffic-Aware Cruise Control системите, които ще бъдат част от друга програма за тестване следващата година.

Tesla Model 3 получи 94 от 100 точки в категорията за асистент по безопасност и доста високи проценти в категорията за безопасност на пътниците и шофьора.

"Tesla е свършилa чудесна работа, за да извлече максимума от структурните предимства на електрическото превозно средство. Ударните характеристики се засилват от липсата на механичен двигател и ниския център на тежестта на електромобила заради разположената на пода батерия." - добавя Ейвъри.

Ето резултатите от всички най-нови автомобили, които са преминали тестовете на Euro NCAP

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения