Електрическа версия наследник на C4 Cactus планира Citroen за 2020

Електромобили

Citroen планира изцяло електрическа версия за наследник на своя C4 Cactus, на който му предстои актуализация през следващата година.

Това обаче беше всичко, което изпълнителният директор на компанията Линда Джаксън сподели за предстоящата електричка. Единственото друго известно на този етап е, че колата ще се се прави със съществуваща вече технология.

Казано с други думи, кактусчето ще споделя същата задвижваща система, като своите електрически предшественици от Peugeot, Opel и DS 3.

Поне при нас в София този модел на Citroen се среща доста често и ще бъде интересно да видим дали настоящите му собственици биха продължили в същия стил, но на ток след година-две.

Както стана дума, засега няма обявени технически данни за C4 Cactus, но е логично и много вероятно те да съвпадат до голяма степен с тези на Peugeot e-208 или Corsa-e.

Това означава, че C4 Cactus сигурно ще бъде оборудван със 100 кВт мотор и 50 кВтч батерия, с която да могат да се изминават над 300 км.

Това ще е първият "масов" електромобил на Citroen и компанията го смята за важна стъпка напред. Джаксън обаче не спомена нищо и за точни срокове за старт на производство на C4 Cactus.

Въпреки че ще се правят на вече съществуваща платформа, тези електрически кактуси надали ще стигнат до краен потребител преди края на следващата година, ако производството им не започне съвсем скоро.

Фокусът в момента е повече върху хибридите, а освен това от Citroen планират да продават и дизелови модели, докато има търсене за тях, така че затова очевидно няма и много яснота около електромобилите.

Електрификацията ще стартира с плъгин хибрид вариант на C5 Aircross през следващата година, а до 2025 г. всички модели на Citroen ще се предлагат в някаква електрифицирана версия.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения