Първите доставки на VW ID.3 в Дания отиват чак за август

Електромобили

По всичко личи, че проблемите на VW с първият им масов електромобил продължават и първите доставки на места в Европа се отлагат с нови два месеца.

В началото на седмицата в Дания са били отворени поръчките за ID.3, но събитието е било леко разочароващо за някои тъй като от VW са обявили допълнително забавяне на доставките и още подробности.

В края на миналата година стана ясно, че VW има сериозни проблеми със софтуера на ID.3 и над 20,000 коли ще трябва да се актуализират ръчно на по-късен етап, след като проблемите бъдат отстранени.

Тогава бе споменато, че първите доставки за Европа се отлагат за юни, но както виждаме на някои места ще се чака дори повече.

Все още няма конкретна информация дали това забавяне важи за цяла Европа, но вероятно до края на другата седмица ще има повече яснота, след събитията на VW които предстоят в Англия Финландия.

Забавянето не е единствената "лоша" новина, тъй като клиентите съобщават за изненадваща информация свързана с някои от функциите на ID.3

Първата партида ID.3 може да няма двузонов климатичен контрол (той ще бъде вкаран като базова екстра на по-късен етап). Странно е също, че на средната задна седалка няма да има предпазен колан и колата изначално ще се предлага без паркинг асистент.

Версията с най-голямата батерия (77 кВтч) пък няма да се предлага стандартно с панорамен покрив, а той ше бъде като допълнителна опция.

Желаещите да си сложат такъв панорамния покрив, ще трябва да се съобразят с факта, че няма да могат да монтират багажник за велосипеди.

Всеки старт е труден и вероятно за VW  е в пъти по-добре да изтегли доставките с още няколко месеца, за да изпипа всичко, защото провал при старта на този модел няма да им се отрази никак добре.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg

Най-нови теми от форума