Renault ще представи Twingo Z.Е. официално на изложението в Женева

Електромобили

Наред с обявяването на резултатите от продажбите си за изминалата година, от Renault потвърдиха официално и идващата електрическа версия на Twingo.

Twingo Z.E. ще бъде представен по време на автомобилното изложение в Женева през март, а първи доставки вероятно се очакват преди края на годината.

В интернет пространството циркулират слухове, че Twingo Z.E. вече се произвежда и се тества в градски условия, така че скоро очакваме да видим първи снимки от някой първокласен шпионин.

Пускането на електрическото Twingo тази година със сигурност ще допринесе за нов ръст в продажбите на електромобили в Renault, които през 2019 са скочили с 25%.

През 2019 са продадени общо 62,477 електромобила с марката Renault и вероятно цифрата щеше да мине 70,000 ако продажбите през декември не бяха задържани умишлено.

Въпреки задържането, през декември компанията е регистрирала рекорден месец по продажби на електромобили с общо 6,947. Скромен ръст от 2% спрямо същия месец на 2018.

Ето каква е и разбивката по модели:

Renault ZOE - 48,269 
Renault City K-ZE – 2,658
Renault Kangoo Z.E. – 10,349
Renault Master Z.E. – 296

По бройката продадени Renault Master Z.E се вижда колко нерентабилни са все още тези бусове и колко работа има по тях, за да станат по масови. С цена от близо 50,000 евро и пробег от 150 км просто няма да ги бъде тези модели.

При Kangoo нещата изглеждат доста по-добре и продадените над 10,000 бройки през 2019 са ръст от 20% спрямо предишната година.

Интересно е кога Renault смята да вкара City K-ZE модела, който в момента се продава в Китай, и в Европа. В края на миналата година се спекулираше, че този модел най-вероятно ще се предлага като Dacia, но все още няма потвърждение за това.

Вече няма опасения за това, че Twingo може да отнеме от продажбите на ZOЕ, а по-скоро притесненията на Renault трябва да са фокусирани върху това колко конкурентен ще бъде този модел на VW триото (VW eUP!, Skoda CITYGO и Seat Mii).

Ако успеят да го пуснат с 30 кВтч батерия и реален пробег около 200-210 км на цена €16,000-17,000 ще бъде супер. Особено за тези, които могат да се възползват от субсидии и да го вземат за €15,000 или дори по-малко.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари