Tesla ще прави Supercharger маршрут от Португалия до Турция

Електромобили

Според информация публикувана в гръцкия вестник Ethnos се водят преговори между Tesla и гръцките власти за изграждането на Supercharger мрежа по магистралата свързваща Турция с Португалия.

Представител на гръцкото екоминистерство, пожелал анонимност, е казал пред Ethnos, че Атина ще се стреми да убеди американската компания да интегрира маршрута през Гърция в цялостното трасе на проекта.

„Преговорите вече са напреднали и ние предоставихме практически решения, както и уверения, че ще действаме бързо и решително.“

Проектът предвижда по цялото протежение на съществуващата магистрала от Португалия до Турция, преминаваща през Гърция, да се изградят Supercharger обекти.

Към днешна дата най-дългият маршрут с покритие от зарядни станции свързва Неапол с Осло, но след като бъде завършен новият Supercharger коридор между Португалия и Турция ще бъде с по-голяма дължина.

Този маршрут ще започва в Португалия и ще преминава през Испания, Южна Франция, Италия, Гърция (спирки в Патра, Атина, Солун и Александруполис) и ще завършва в Турция

Общата дължина на маршрута от Португалия до Турция е около 4,800 км и по неговото протежение се планира да бъдат отворени 250 Supercharger обекта с общо 1,500 зарядни станции.

Общият размер на прогнозната инвестиция е 60-70 млн. евро, като конкретно за инфраструктурата в Гърция, ако бъде одобрена, ще достигне 10 млн. евро.

Според информацията на гръцкия всекидневник за другата седмица е насрочена среща между представители на Tesla и на гръцкия електро оператор.

На нея ще се обсъдят технологичните спецификации, които гръцката мрежа трябва да покрива, за да доставя достатъчно високо напрежение за електромобилите на компанията.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg

Най-нови теми от форума