Porsche Taycan се запали в гараж във Флорида

Електромобили

Неприятна случка, за щастие приключила без наранени, е имал човек във Флорида през изминалия уикенд, когато чисто новото му електрическо Porsche Taycan се е запалило.

Според съседи, които са били на близо по време на инцидента и са снимали останките от колата, тя е избухнала в гаража. Някои от публикуваните снимки в Twitter обаче са изтрити, но на YouTube страницата на Tesla Canаda се появи кратко видео с кадри от гаража.

От колата на практика няма и следа, а по думи на очевидци освен по гаража има сериозни щети и по къщата, но с цел да се запази анонимността на собственика не се споменават подробности.

От Porsche вече са наясно със случая и е започнато разследване за установяване на причината за пожара.

Не е първият не е и последният електромобил, който ще се запали, но за разлика от повечето случаи с Tesla документирани до момента, този е различен, защото колата не е била в движение. Вероятно е станало нещо докато се зарежда?

Масовите медии също не обръщат толкова внимание на случката, колкото обръщат обикновено на Tesla в такива случаи, а по случайност или не в същото време ново интервю с Бил Гейтс, в което той говори за първия си германски електромобил (Porsche Taycan S) се върти по мрежата и събира милиони гледания.

Интервюто не е насочено към електромобилите, но разговорът отива в тази посока и докато говори за Tesla, Бил Гейтс вмъква набързо, че вече е собственик на електрическо Porsche и му се наслаждава.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Явно супер иновативната 800 волтова технология дето се скъсаха да я хвалят нещо е дала дефект.

Веселин
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари