Toyota PROACE с 1 милион км гаранция на батерията, за разлика от Peugeot, Opel и Citroen

Електромобили

Тези няколко нови електро минавана от PSA групата и Toyota ще са първите на пазара лекотоварни возила с по-големи батерии и пробег, в множество версии.

С 50 и 75 кВтч батерии, обещаният реален пробег е съответно 200 и 300 км при всички марки и модели. Toyota също ще предлага трите версии като дължина на купето както и другите три автопроизводителя. Но японците добавят още и двойна кабина с платформа, както и единична кабина с товарна платформа, което другите не предлагат.

Инфото е от холандския сайт на Toyota, където компанията пуска електрическия PROACE от октомври 2020. Пътническата версия е планирана за началото на 2021 и след това идва по-малкият PROACE City Electric в края на следващата година.

Както останалите и Toyota ще предлага опция 11 кВт AC трифазно бордово зарядно и 100 кВт DC стандартно, но голямата разлика е при гаранцията на батерията. За разлика от PSA вановете, Toyota PROACE Electric идва с 15 години или един милион километра гаранция на батерията.

Това е сходно с наскоро обявената гаранция от 10 години или един милион километра за батерията на Lexus UX 300e и явно ще е политика на Toyota за електрическите й модели. Условието е, колите да се обслужват при Toyota дилъри.

С двете допълнителни версии – двойна кабина и товарна платформа – PROACE излиза с повече варианти на пазара, което е добро конкурентно предимство спрямо предложенията на Opel, Peugeot и Citroen. Дали и те ще предложат такива версии още не знаем, но нека излязат на пазара и с първоначално обявените, че такива електро возила просто липсват, а се търсят много, поне ако съдим по многото запитвания постъпващи в eCars. Пък ще добавят и други, ако има търсене.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения