Peugeot e-Traveller пътнически електро миниван от есента

Електромобили

През есента на тази година Peugeot ще пусне електрическа версия на своя Traveller ван, няколко месеца преди братчето му Opel Zafira Life също да тръгне на ток.

e-Traveller ще използва задвижващата система на Peugeot e-Expert и ще се предлага със 100 кВт мотор и възможност за избор между батерия с капацитет от 50 или 75 кВтч.

На първа писта с по-голямата батерия е обявен пробег от 330 км по WLTP стандарта, но по-вероятно е реалната цифра да гравитира около 280 км.

Зареждане

Ванът ще се предлага със заводско монофазно 7,4 кВт бордово зарядно, но ще има опция за поръчка на 11 кВт трифазно.

При зареждане на DC станция малката батерия ще се пълни на 80% за около 30 минути, докато на по-голямата ще са й нужни 45 мин.

Версии и размери

За разлика от e-Expert, електрическият Traveler ще се предлага в две основни версии – "Shuttle" и "Combispace" – като и двете версии ще се предлагат в две дължини.

Shuttle версията ще бъде насочена основно към компании извършващи таксиметрови услуги и превоз на пътници от летища до хотели и обратно, но освен стандартната ще има и две бизнес версии.

Стандартната Business версия ще разполага с 5-9 места, докато Business VIP модела ще бъде с 6 или 7 индивидуални кожени кресла и тризонова климатична система.

Combispace опцията e предназначена за частни клиенти като големи семейства или спортни отбори i също ще се предлага в две версии – "Active" и "Allure".

По отношение на дължината клиентите могат да избират само между 4,95 метра и 5,30 метра, защото версията с дължина 4,60 няма да се предлага за електрическия Traveller.

Подобно на другите електрически модели на Peugeot, e-Traveler ще бъде интегриран в дигиталната система на френската компания, което ще дава възможност за планиране на маршрут с точки за зареждане чрез мобилно приложение.

Освен това, чрез тази система ще можеш да получиш и съдействие при желание за препродажба на превозното средство.

Очакваме до началото на есента и малко повече информация, както и официални цени за e-Traveller и наличност.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения