Jaguar I-Pace вече се предлага с 11 кВт бордово зарядно и нова инфотейнмънт система

Електромобили

Jaguar I-Pace е вече на близо две години и си беше време за малко актуализации.

Новият модел за тази година, който вече може да се поръча от официалната страница на Jaguar, идва с редица подобрения, сред които 11 кВт трифазно бордово зарядно и нова инфотейнмънт система.

Трифазното бордово зарядно все още не е стандартно за всички електромобили на пазара, но все повече автопроизводители започват да променят това и Jaguar е поредната компания, която прави тази стъпка.

С новото бордово зарядно времето за зареждане спада значително и вместо 13 часа с досегашното 7 кВт зарядно, то ще отнема около 8,5 часа. Или казано с други думи в рамките на един час ще можеш да си добавиш 53 км пробег при зареждане в домашни условия.

Промени при бързото DC зареждане засега няма и всичко остава, както досега.

С новата информационно-развлекателната система Pivi Pro ще можеш да планираш следващото зареждане по-лесно. Системата ще ти показва къде по пътя има зарядни станции, дали те са свободни, колко струва зареждането на тях и колко време ще ти отнеме да си заредиш колата. Това ще важи за станциите, които имат интернет свързаност и смарт фунции.

Освен това има нова SIM карта с два модема с 4G план за данни, възможност за безжично зареждане на мобилен телефон, вграден Spotify и Bluetooth за два телефона едновременно.

Driver Assist системата има нова 3D съраунд камера и цифрово огледало за обратно виждане ClearSight за още по-добра видимост, а в новия модел също така има и подобрен филтър за фини частици и алергени.

Продажбите на I-Pace са спаднали за първите шест месеца на тази година спрямо 2019, но с леко сваляне на цената и новите подобрения до края на 2020 цифрите може да се вдигнат отново. По-конкретно - за първото тримесечие на тази година продажбите са спаднали с 33% спрямо същия период на 2019 г., а през второто дори повече - с общо 46%.

За този период компанията е успяла да достави общо 5,366 бройки. На фона на спадът в другите продажби обаче дялът на I-Pace от общите продажби е скочил от 10,4% на 13,2%.

За двете години от пускането на модела в производство Jaguar е продала близо 30,000 бройки. Новият модел, който вече е наличен за поръчка през jaguar.com и се предлага на цена от £65,195.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума