VW ID. 3 доставките тръгнаха – първите 700 за Норвегия

Електромобили

Снимка от маркетинг шефа на Volkswagen Юрген Щакман в Twitter показва излизащ от кораб електромобил с инфото, че първата пратка ID.3 е пристигнала в края на август в Норвегия.

Нещата се случват бавно, предизвиканата криза ги утежнява допълнително и има хора, които са отказали своите ID.3 резервации заради забавянето. Други обаче си чакат с нетърпение VW електричката и както често се случва в последните години съвсем не без причина, първи ще карат ID.3 норвежците.

Производството тръгна още през ноември 2019, после нещата се затлачиха, появиха се софтуерни проблеми, карантини и всичко се обърка. Сега, след много перипетии, първите 700 ID.3-ки са в Норвегия, доставките към дилърите вървят и първите електромобили вероятно ще са при своите собственици от средата на септември.

За начало се предлага само версията със средната 58 кВтч батерия и 125 кВт зареждане, която в Норвегия би трябвало да струва малко над €33,000.

Междувременно излезе и информацията, че ID.4 също идва през септември, каквото и да имат предвид във VW под идва, но производството е започнало и няма логика да се повтаря забавянето, което се случва при ID.3.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари