Как Porsche зарежда своите електромобили по време на събития

Електромобили

Мобилното зарядно на Porsche си го бива отвсякъде!

Зареждането на електромобили като Porsche Taycan все още е предизвикателство, още повече когато почти цяла дузина трябва да се зареди едновременно и бързо по време на събитие.

За да реши този проблем и да подобри събитията из Европа, на които колата се представя на клиенти, Porsche използва мобилна зарядна система инсталирана в полуремарке на камион.

Системата е разработена от компанията ADS-TEC Energy и може да осигури до 320 кВтч, с които 10 коли да могат едновременно да се зареждат с максимална мощност.

ADS-Tec е базирана недалеч от централата на Porsche близо до Щутгарт и през март тази година показа първата си концепция за полуремарке-зареждачка и буферно устройство за съхранение на енергия.

С обща мощност от 3,2 мВт тази система може да осигури едновременно зареждане на 10 коли с максимална мощност, а ако се използва и буферният капацитет могат да се заредят до 30 коли.

Зареждането на 30 коли става само чрез презареждане на буфера, което Porsche се старае да прави предимно чрез възобновяема енергия.

От Porsche споделят, че вече са направили над 5,000 зареждания със седемте ремаркета и са доволни от резултатите и възможността цялата система да може да се презареди в рамките на четири часа.

В една "малко" по-семпла версия на тази услуга, от 2017 г. насам eCars организира мобилна зарядна инфраструктура за електромобили за някои авто представителства като Renault, Nissan и Hyundai.

Първото ни по-емблематично изпълнение беше за представянето на Nissan LEAF 2018 пред журналисти в Шато Копса, където специално за събитието произведохме 4 брандирани зарядни станции да са в тон с колите.

Наскоро имахме възможност да изградим мобилна зарядна инфраструктура и за 7 чисто нови плъгин хибрида Renault Captur на Arte хорел във Велинград и с някои подобрения добавяме още повече стойност за събитията.

Мобилното DC зареждане на Porsche е феноменално и като знаем какви са нашите усилия за 50-100 кВт мощност само можем да си представим логистика за зареждане на този камион с огромен масив от батерии. Очевидно го постигат със стегната организация и ако не докарат камиона у нас когато има нужда, можем да се пробваме за съдействие.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари