Сериозни софтуерни проблеми с първата партида доставени Polestar 2

Електромобили

Volvo май избързаха леко със старта на продажбите на Polestar 2 и сега се налага да си взимат обратно първата продадена партида заради софтуерни проблеми.

За щастие пострадали няма!

Миналата седмица стана ясно, че след няколко оплаквания от клиенти е била открита „софтуерна грешка в модула за управление на захранването на батерията, която в много редки случаи и без предупреждение е карала возилото да спира само”.

В Швеция е имало три такива случая, в които колата е спирала сама по време на движение, и за да тръгне отново водачът е трябвало да я изгаси и да изчака 10 минути.

Изначално от Polestar писаха, че проблемът е само в част от доставените досега бройки, но по-късно шведският портал Dagens Industri писа, че цялата първа партида, която е продадена има този проблеми и всички коли трябва да се закарат на сервиз.

От Polestar потвърдиха, че общо 2,189 бройки са засегнати от този проблем в Китай, Швеция, Норвегия, Белгия, Германия, Англия и Холандия.

Връщането на всички тези бройки в сервиз се налага тъй като Polestar 2 все още не разполага с опция за OTA актуализации и те трябва да се извършват ръчно.

Някои от засегнатите клиенти споделиха по мрежата, че са чакали около час за отстраняването на проблема, но други вече си чакат колата повече от две седмици.

Този проблем няма да го има от началото на следващата година, когато тези актуализации ще могат да се правят от разстояние, а от Polestar също така увериха че проблемите са били само в тази първа партида и тези, които се доставят в момента нямат такива проблеми.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума