Tesla & Fastned пуснаха супер готин и модерен парк за зареждане на електромобили в Германия

Електромобили

От тази седмица в Германия вече има супер готин и модерен парк за зареждане на електромобили.

Зарядните станции са инсталирани на обект на Роланд Шурен, който има верига от пекарни в Германия и от много години насам е много деен в различни проекти свързани с възобновяема енергия, собствена модификация на електромобили и други.

Именно негова е заслугата и за осъществяването на този парк.

Обектът се намира в близост до Дюселдорф и границата с Холандия и засега разполага с 20 броя Tesla Supercharger (12 броя V3 + 8 броя V2) и осем броя DC зарядни станции на Fastned с мощност 300 кВт.

Всяка от зарядните станции на Fastned има по 3 конектора - 2x CCS и 1x Chademo, които могат да се използват едновременно.

Това са премиум модулни Hypercharger зареждачки, които eCars предлага в България (виж ги в онлайн магазина) и реално съдържат четири зарядни касети с по 75 кВт мощност всяка, които могат да се използват в различни комбинации, като например:

  • един CCS 150 кВт, един 75 кВт и Chademo 75 кВт
  • един CCS 225 кВт и Chademo или CCS 75 кВт
  • два CCS по 150 кВт

На покрива на съоръжението има 430 kWp соларни панели, като на по-късен етап ще се добавят още до достигането на 700 kWp с две малки вятърни турбини.

Батерия с капацитет 2 мВч на Tesvolt се използва за временно съхраняване на генерираното електричество, а паркът е свързан към електрическата мрежа с 6 мВт.

Поетапно предстои добавянето на още зареждачки на този обект, като крайната цел е да има 40 Tesla Superchargers, 22 Fastned DC станции и 52 броя AC зарядни станции.

Освен че има къде да седнеш да изпиеш едно ароматно кафе и да си починеш докато се зарежда колата, ако ти се наложи да престоиш повече и си гладен може да хапнеш и пица изпечена на място в пекарната на Роланд.

Тя се казва "Seed and Greet" и освен вкусен и изпечен на място хляб в нея скоро ще може да се похвапват салатки, боровинки и ягоди, които собствениците ще отглеждат сами в специална градина до парка.

Ето и няколко снимки от мястото и кратка видео разходка из обекта.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума