Ford представи официално електрическата версия на Transit

Електромобили

Ford oобяви плановете си за електрически Transit още през 2016, но до реалната му поява на бял свят ще минe поне още една година.

Електрическият Transit се очаква в САЩ към края на 2021, а след това с леки модификации и в Европа от началото на 2022.

Размерите остават същите спрямо сегашната дизелова версия на Transit, а желаещите да се сдобият с електрическата версия ще има избор между три размера на височина и три различни дължини. Пътническа версия на електрическият Transit все още не е планирана.

Електромоторът е с мощност 198 кВт, а максималният полезен товар ще варира от 1,724 до 1,946 кг.

Батерия и пробег

E-Transit ще бъде оборудван с 67 кВтч батерия (използваем капацитет), която ще позволява има няма 200 км пробег според EPA тестовете. В Германия бе обявен пробег от 350 км по WLTP, но това е непотвърдена и крайно нереалистична прогноза.

Батерията е доста малка за подобен тип превозно средство, но от Ford споделят, че Transit ще стартира с такава батерия, за да се осигури по-достъпна цена и същевременно да няма компромиси по линия на максималният полезен товар.

Клетките са от LG Chem и са същите, които Ford ще използва за Mustang Mach-E.

Факт е, че повечето такива товарни ванове за доставки рядко минават повече от 150 км на ден, така че този пробег би трявало да е ок, но все така този тип превозни средства би трябвало да са минимум със 100 кВтч батерия.

В САЩ електрическият Transit ще бъде с базова цена под $45,000, което е с около 1/3 повече от сегашната дизеловата версия.

По-високата цена обаче се компенсира от факта, че за период от осем години или 100,000 км Ford изчислява с до 40% по-ниски оперативни разходи.

Зареждане

Ford E-Transit ще се предлага стандартно с Ford Mobile Charger (за бавно зареждане от 120-волтов и 240-волтов контакт).

Зареждането с 11 кВт мощност ще отнема около осем часа, а за бързото зареждане се споменава максимална мощност от 115 кВт и възможност за 10 мин да си добавиш близо 50 км пробег.

Ford Transit Electric ще бъде оборудван и с електрически контакт с мощност 2,4 кВт за захранване на инструменти и оборудване в движение.

Ford Transit Electric ще се предлага с 12 инчов сензорен екран и 4G модем като стандартна опция, а освен това кабината ще може да се загравя предварително от разстояние чрез мобилно приложение.

E-Transit е оборудван и с Ford Co-Pilot360, набор от функции за асистенция на водача и активна безопасност, а софтуерът ще може да се актуализира от разстояние.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари