Сега пък 400 км пробег за Audi R8 от 2014-та

Електромобили
В този блог: В Audi продължават да се мятат като риба на сухо за електро колите.

Ако не друго, поне постоянно си менят мнението. Ето пак, от 2014-та малка серия Audi R8 смятали да пускат, а новото е – вече с пробег от 400 км...

Кой ти кара кола като R8 икономично? Най-много в електро вариант да минеш от "газ до дупка" на "яко ток" или нещо от сорта. Затова първоначалната идея за около 200 км пробег звучеше леко притеснително. Че да изкараш 200 км със супер електро кола батерията и ефективността и трябва да са невероятни. По ни се вижда, че ще стигат за 100-150 преко сили.

Но ето че сега от Audi пак идват сигнали, че R8 e-tron ще го бъде (в малка серия) от 2014-та. И явно са направили повече сметки и тестове, щом вече планират 48.6 кВтч батерия, вместо предишния по-скромен вариант. Направо да им се чудиш. То се вижда как се получават нещата с 85 кВтч батерията на Tesla Model S и че си трябва "обем", та какво има да го мислиш. И без това ти е супер скъпа електро колата, поне и сложи яка батерия, както си трябва.

Е, барем в един момент видим някое сравнение от типа Mercedes-Benz SLS AMG EDBMW i8Audi R8 e-tron. Нищо, че баварецът не е само на ток, за сравнението едва ли някой ще обръща внимание на "другата му същност" А и най-накрая ще има повече "спортни" новини около електромобилите. Че сега освен някой и друг клип като Tesla Model S дърпа германски бензинови резачки си е суша откъм такива преживявания.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения