Saab 9-3 на ток – и това производство тръгна

Електромобили
В този блог: Тези дни все новини за старт на електромобилно производство са се заредили и ето поредната – в Швеция вече правят новия електро Saab 9-3.

Новият собственик на марката, NEVS, изненада с това, че след възраждането на компанията ще има само електрически модели на Saab. В един момент обаче се оказа, че това няма да се случи и в Китай вече се прави двулитров турбо 9-3...

NEVS е съкращение от National Electric Vehicle Sweden и от компанията идва новината, че масовото производство на 9-3 на ток ще започне през есента или зимата на тази година. А под производството тръгна, в момента се разбира това, че Saab е започнала да сглобява 200 броя електрически 9-3 в завода в Тролхатан, Швеция. След като ги направят, ги пращат в Китайската провинция Чингдао за тестове през пролетта и лятото.

Сега са и в процес на получаване на сертификат и планират пускане на модела на някои европейски пазари през 2015 г. Това е доста неясна информация, но с друга в момента не разполагаме.

Откъм пробег в Saab 9-3 би трябвало да разчитаме на 200 км, но това може и да е показател по Новия Евро цикъл за шофиране. Обикновено реалният е поне 20-30% надолу. Целта на тези тестови 200 броя 9-3 е и да се пробва нова задвижваща система, която да дава до 300 км пробег. Добре звучащо число, което много ще се радваме да се прехвърли и в реалността.

Ако Saab 9-3 наистина излезе на пазара с такъв реален пробег, ще е доста по-атрактивен от повечето други електромобили, които обикновено са наполовина на тези километри с едно зареждане на батерията. Скучно, но, да, пак ни предстои чакане, за да разберем.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения